Kerenzertunnel (CH)

De Kerenzertunnel is een enkelbuizige tunnel van bijna 5,8 kilometer lengte, gelegen langs de Walensee in het oosten van Zwitserland. Door de tunnel verloopt de rijbaan richting Sargans van de A3. De andere rijrichting verloopt grotendeels in de openlucht, maar herbergt wel een paar tunnels, waaronder de Weisswandtunnel. De tunnel verloopt door de Kerenzerberg, een plateau boven de Walensee op zo’n 740 meter hoogte.

Het bestaande ventilatiesysteem wordt volledig vervangen. Er zal een afzuigsysteem met geconcentreerde afzuiging met in totaal 4 afzuigventilatoren (2 elk in de diensgebouwen Gäsi Sisto en Tiefenwinkel SiSto) en een langsventilatiesysteem bestaande uit 10 straalventilatoren worden geïnstalleerd. In de nieuw aangelegde vluchttunnel worden in totaal 2 vluchtwegventilatoren geïnstalleerd (één in het controlecentrum Gäsi SiSto en één in de caverne van de Tiefenwinkel-sluis). De bestaande systemen zullen worden ontmanteld. Het doel is een veilige werking, conformiteit met de huidige richtlijnen en beschikbaarheid van het ventilatiesysteem op lange termijn.

Leveringsomvang

4 Axiaalventilatoren, type: HHWD16-ND63 met verloopstukken, bordessen, ladders en afdekplaten
Waaierdiameter : 1585mm

2 SiSto-ventilatoren, type: FUWD11-ND34 met verloopstukken, overdrukkleppen, geluiddempers en scheidingswanden
Waaierdiameter = 1120mm

10 stuks Straalventilatoren: Type: JZNR 1250-37-4
Stuwkracht = 1350N
Asvermogen = 37kW

Zitron Nederland B.V. is een bedrijf dat een vooraanstaande positie op de Europese markt inneemt als producent van ventilatiesystemen voor spoor- en verkeerstunnels. Zitron Nederland B.V. mag zich met recht “Specialisten in tunnelventilatie” noemen.