historie

In 2002 kwam een team van ingenieurs met vele jaren ervaring in het ontwerpen en realiseren van industriële ventilatoren en tunnelventilatiesystemen op het idee een bedrijf, gespecialiseerd in tunnelventilatie, op te richten.

In Talleres Zitron S.A., een gerenommeerde Spaanse producent van ventilatoren voor mijnbouw en tunnelventilatie uit Gijon, werd een partner gevonden die dit initiatief volledig en op alle noodzakelijke manieren wilde ondersteunen. Al snel was Zitron Nederland B.V. een feit.

Marktgebied & opdrachtgevers

Het marktgebied waarin wij ons profileren bestaat uit West- en Midden-Europa. Het marktgebied dat Talleres Zitron S.A., als o.a. ’s werelds grootste leverancier voor metroventilatie, bedient is Zuid-Europa, Azië en Zuid-Amerika. Derhalve zijn we erg complementair.

Nog in dat jaar toonde Siemens Gebäudetechnik, te Berlijn, het vakmanschap van dit ambitieuze team van specialisten aan en verstrekte Zitron Nederland B.V. de opdracht voor het ontwerp, levering, installatie en inbedrijfstelling van het ventilatiesysteem voor de langste Duitse autosnelwegtunnel, namelijk de Rennsteigtunnel.

Opdrachtgevers in België (Waaslandtunnel), Nederland (Barendrechttunnel), Luxemburg (Gousselerbiergtunnel), Oostenrijk (Tauerntunnel) en Zwitserland (Kirchenwald-Loppertunnel) volgden in de jaren daarna het voorbeeld van Siemens Gebäudetechnik. Voor alle referenties zie pagina “Tunnel en Metro”.

Recente projecten

Momenteel hebben we o.a. tunnelventilatieprojecten in Oostenrijk (Harpfnerwandtunnel en Karawankentunnel) en Zwitserland (Schwamendingen, Kerenzerberg, Sankt Gallen, Gubristtunnel) in opdracht. 

Sinds de oprichting in 2002 heeft Zitron Nederland meer dan 50 Europese tunnels van een ventilatiesysteem voorzien.

Zitron Nederland B.V. is een bedrijf dat een vooraanstaande positie op de Europese markt inneemt als producent van ventilatiesystemen voor spoor- en verkeerstunnels. Zitron Nederland B.V. mag zich met recht “Specialisten in tunnelventilatie” noemen.