Einhausung Schwamendingen (CH)

Een van de drukste wegen van Zwitserland loopt door het centrum van Schwamendingen bij Zürich.

Dagelijks maken meer dan 120.000 voertuigen gebruik van de snelweg in de woonwijk. De overkapping Schwamendingen minimaliseert de overlast die de snelweg veroorzaakt: met name lawaai en uitlaatgassen.
Het geluid van de snelweg overschrijdt dag en nacht de grenswaarden. De uitlaatgassen van de voertuigen vervuilen de lucht. De levenskwaliteit langs het traject tussen knooppunt Aubrugg en de Schöneichtunnel wordt ernstig aangetast. De omheining van Schwamendingen, gerealiseerd door het Bundesamt für Straßenwirtschaft in samenwerking met het kanton en de stad Zürich, zal de huidige situatie op lange termijn verbeteren en Schwamendingen helpen een nieuwe levenskwaliteit te bereiken.
De overkapping is in de eerste plaats een milieuvriendelijk project. Het minimaliseert de negatieve effecten van de snelweg: met name lawaai en uitlaatgassen. Met uitzondering van de sluiting van de oprit Aubrugg zal het verkeersregime noch op de snelweg noch in de buurt veranderen.

Leveringsomvang

2 hydraulisch verstelbare afzuigventilatoren

22+2 rookafzuigventilatoren met vaste schoepen

32 straalventilatoren diameter 630 mm

14 straalventilatoren diameter 1000 mm

Zitron Nederland B.V. is een bedrijf dat een vooraanstaande positie op de Europese markt inneemt als producent van ventilatiesystemen voor spoor- en verkeerstunnels. Zitron Nederland B.V. mag zich met recht “Specialisten in tunnelventilatie” noemen.